luni, 13 iunie 2022

O vacanță în Rhodos te poate conduce pe culmile Greciei Antice

 Una dintre cele mai frumoase și mai spectaculoase insule din Grecia, încărcată cu istorie și frumusețe, este în mod sigur insula Rhodos. Alege un charter Rhodos și în mod sigur vei pleca din vacanță mai relaxat și cu o privire mai clară asupra culturii și civilizației de aici.

Palatul Maestrului

În capătul străzii Cavalerilor vei putea descoperi o fortăreață uriașă, apărată de un zid triplu în cel mai înalt punct al orașului vechi. Aceasta a fost construită pe locul unei vechi cetăți bizantine și a fost ridicată de Cavalerii Sfântului Ioan, cunoscuți și sub numele de Cavalerii Ospitalieri, un ordin militar catolic care a condus insula între 1309 și 1522. Cu o arhitectură specială și cu o frumusețe incredibilă, locația este perfectă pentru iubitorii de istorie.

Zidul orașului

Pornind de la Palatul maestrului, te poți plimba relaxat spre zidurile vechilor orașe - unul dintre cele mai bune exemple de fortificații medievale din lume. Construite inițial în perioada bizantină, acestea au fost mărite și fortificate de cavaleri între secolele XIV și XVI din cauza fricii lor un posibil atac al inamicului. Acestea au 4 kilometri lungime, iar unele au o grosime de până la 12 metri și includ turnuri impunătoare, forturi puternice, unele porți mărețe, tranșee uscate și poziții de tragere a artileriei.

Muzeul Arheologic sau Spitalul Cavalerilor

Acest magnific spital a fost construit între anii 1440 și 1489 tot de Cavalerii Sfântului Ioan, și a fost dedicat la momentul respectiv răspândirii islamului și îngrijirii celor bolnavi și săraci. În fața spitalului se poate admira acum curtea și grădina superbă, acesta fiind locul în care se află acum muzeul arheologic al orașului. Aici vei vedea exponate ale unor descoperiri arheologice de pe toată insula, inclusiv statui de marmură, urne, stele funerare și mozaicuri uimitoare.

Turnul cu ceas Rolloy

Construit inițial la sfârșitul secolului al VII-lea, Turnul cu Ceas Rolloy din orașul vechi medieval este cea mai importantă atracție de pe insula Rhodos. Clădirea bizantină a suferit mai multe reconstrucții de la crearea sa inițială și a fost deteriorată într-o explozie în 1856, ca mai apoi să fie reconstruită în stil baroc. Îți recomandăm să te urci în vârful turnului pentru a avea acces la o vedere panoramică a insulei care în mod sigur te va lasă fără cuvinte.

Portul Mandrake și Portul Comercial

Datând de la întemeierea orașului, 408 î.Hr., vechiul port Mandráki este protejat de un terasament lung mărginit de trei mori de vânt abandonate, iar la capătul de nord se află cetatea Sf. Nicolae din secolul al XV-lea. Lângă intrarea în port vei descoperi doi stâlpi de piatră cu statuiile de bronz ale unei căprioare și unui cerb. Cerbul este simbolul heraldic al insulei și este încă reprezentat pe toată ceramică locală, cum ar fi farfurii, scrumiere și plăcuțe vândute că suveniruri.

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu