duminică, 12 aprilie 2020

Vinul Organic - cum e creat, ce îl face atât de special.


Cu totii ne dorim sa consumam un vin bun la diferite ocazii si cu toate ca avem acces la nenumarate optiuni in magazine, calitatea e cea care lasa de dorit de cele mai multe ori. Daca iti doresti ceva special, cu siguranta vinul din gama Budureasca Organic este o optiune ce merita a fi luata in calcul. De ce este atat de special vinul din aceasta gama? In primul rand pentru ca strugurii care dau viata acestui vin sunt cultivati in sistem organic. Cu alte cuvinte, se folosesc doar resurse naturale: pamant, aer, apa si soare; fara pesticide, insecticide sau diferite alte substante chimice cu care sa fie stropiti strugurii.
Cu alte cuvinte, ai garantia ca fiecare sticla de vin din gama Organic de la Budureasca este de cea mai buna calitate si respecta cele mai inalte standarde. Daca iti plac vinurile rose de la crama Budureasca, atunci merita sa il incerci pe cel din gama Organic.
Pentru a putea obtine o plantatie care sa fie certificata bio, e nevoie ca strugurii si frunzele vitei de vie sa fie tratate exclusiv cu produse care sunt atestate ecologic, fiind interzise toate produsele chimice. In plus, e nevoie ca plantatia sa fie monitorizata pe toata durata anului pentru ca doar pe aceasta cale se poate asigura calitatea dorita. Strugurii Merlot sunt cei care dau viata vinului rose din aceasta gama, acestia fiind culsei masnual, urmand ca mai apoi sa fie presati delicat, iar procesul de fermentantie se face la temperatura de 14 grade si dureaza intre 3 si 5 saptamani.
Astfel, se obtine un vin cu o culoare roz inchis, bine structurat, cu o concentratie a alcoolului de 13.5%, foarte aromat, care aduce aminte de fructele proaspete de vara. Gustul este intens si persista, iar daca iti doresti ca vinul sa fie pus in valoare, atunci se poate consuma alaturi de carne alba, peste, fructe de mare sau branzeturi.
Totusi, cine nu iubeste un vin rosu bun? Crama Budureasca isi continua recomandarile cu un alt vin din aceeasi colectie, de aceasta data, unul rosu, care aduce o culoare purpuriu inchis, avand nasul mentolat si note placute de plante erbacee. Vinul se remarca prin taninuri moi, iar gustul sau aduce o usoara tenta de fructe de padure coapte, ceea ce duce catre un final elegant. Acest vin este de nelipsit de la masa si spre deosebire de altele rosii, e foarte versatil, astfel ca se poate consuma alaturi de carne rosie, de porc, alba, mezeluri fine, branzeturi sau legume. Cu alte cuvinte te bucuri de libertate deplina atunci cand organizezi masa pentru ca ai de unde sa alegi ceva care sa se potriveasca.
Gama Organic cuprinde si un vin alb, din struguri Chardonnay. Acesta aduce o culoare galben aurie, avand reflexii stralucitoare si concentratie a alcoolului de 13%. Foarte aromat, vinul te duce cu gandul la pepene galben copt si piersici zemoase, in timp ce gustul aduce aminte de fructe tropicale, avand un final lung si rafinat. Si acesta este un vin foarte versatil, ce se poate consuma alaturi de mancaruri bazate pe carne de porc, alba, peste, fructe de mare, dar si alaturi de mezeluri, paste sau branzeturi.
Fie ca preferi vinurile rose de la cramaBudureasca, fie pe cele albe sau rosii, colectia Organic te va impresiona.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu